(ВИДЕО) Заев: Секој термин за избори пред есента е погоден

(ВИДЕО) Заев: Секој термин за избори пред есента е погоден

Првиот пригоден момент кој ќе го гарантираат здравствените избори треба да се оди на избори, изјави претседателот на СДСМ Зоран Заев во интервју за Сител каде што зборуваше за третиот пакт економски мерки на владата.

Тој рече дека нема ултиматум закраен рок за утврдување на датумот за организирање избори и дека на лидерската средба треба да се слушанат мислењата на сите партии.

– Треба да имаме консензус за ова прашање од сите партии – рече Заев.

Тој додеде дека пригоден термин за избори би бил секој пред есента кога започнуваат да работат училиштата кога се отвораат границите кога ќе има поголема фреквенција на луѓето што влијае на можноста на зголемување на бројот на заразени.