Комисијата со нови препораки: Македонија ги отвора границите на 1 јуни, полицискиот час се укинува

Комисијата со нови препораки: Македонија ги отвора границите на 1 јуни, полицискиот час се укинува

Од 1 јуни се отвораат границите на Македонија, а полицискиот час се укинува, препорачува Комисијата за заразни болести, пренесува фактор.

Според сугестиите на Комисијата за заразни болести дозволено е кафулињата и угостителските објекти да се отворат во четврток. Нивните препораки секако претходно треба да ги прифати и Владата. За денеска се уште нема закажана владина седница, но не се исклучува да биде одржана.

Моментално полицискиот час е од 19 часот навечер до 05 часот наутро. Извор од Комисијата за Фактор вели дека полицискиот час секако нема ефект затоа што граѓаните не се придружувале. Додава и дека и покрај тоа што границите ќе се отворат Македонија најверојатно нема да е пожелна земја за сите други, ако има многу новозаразени.