ГАЛЕРИЈА: Улична уметност за време на карантин

ГАЛЕРИЈА: Улична уметност за време на карантин

Коронавирусот го погоди целиот свет. Луѓето се вознемирени, а улиците се празни. Па, скоро празни. Кога станува збор за улиците, може да очекувате една група да излезе и да им остане лојална  – уличните уметници.  Во време кога сите галерии и музеи се затворени, улиците станаа платно за јавна имагинација. Да разгледаме како уличните уметници ширум светот ја протолкуваа ситуацијата.